Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

Dato:
26/1 2023
Sted:
Aarhus
Pris:
0 kr

Dette event afholdes også i København d. 24. januar

Strategisk cybersikkerhed er højt på dagsordenen hos topledelsen, og de forventer at svagheder i it-infrastrukturen identificeres og håndteres, før det går galt.

Derfor er der også en klar forventning om, at it- eller sikkerhedsorganisationen har en opdateret beredskabsplan klar, så du effektivt og målrettet kan håndtere et angreb og konsekvenserne af dette.

Trusselsbilledet er samtidigt blevet mere diffust og uoverskueligt end nogensinde før – og adgangen til ekstra sikkerhedsressourcer og sorte skyer over verdensøkonomien sætter budgetterne yderligere under pres.

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

Du får desuden indsigt i det aktuelle trusselsbillede, eksempler på de seneste tendenser indenfor cyberkriminalitet og viden om, hvordan du mest effektivt forebygger og opdager angreb, før det er for sent. På dagen dykker vi nemlig ned i cybersangrebets anatomi og du får en demonstration af, hvordan et angreb forløber i praksis.

På konferencen kan du selv vælge, hvilket af nedenstående spor, som du ønsker at deltage i:
  • Intelligent identitets- og adgangskontrol: Få eksempler på, hvordan du sikrer brugere og forretningskritiske services mod phishing og ransomware – på både kontoret og på hybride arbejdspladser udenfor virksomhedens sikrede netværk
  • Awareness og sikkerhedskultur: Byg sikkerhed ind i virksomhedskulturen og gør medarbejderne til aktive og effektive medspillere i cybersikkerhedsindsatsen
  • Beredskab og Disaster Recovery: Sådan formulerer, opdaterer og øver du en effektiv beredskabsplan og dokumenterer indsatsen overfor topledelsen, så din organisation er klar til at håndtere situationen, hvis angrebet alligevel rammer

Se program

Program:


08:30
Registrering og morgenmad

09:00
Velkomst

09:05
Cyberkonflikter og krig i cyberspace. Er cyberspace den nye kampplads?
Kan stater vinde noget ved at kunne føre krig i cyberspace, og hvordan ser en sådan krig ud? Og kan cybervåben erstatte eller støtte brugen af konventionelle våben, krudt og kugler?

Dette indlæg italesætter de trusler og muligheder, som militærets nyeste kampplads åbner op for bl.a. set i lyset af krigen i Ukraine.
Lasse Kronborg
Keynote:
Lasse Kronborg
Major og underviser
Forsvarsakademiet

Lasse er major fra Flyvevåbnet men er efterfølgende specialiseret inden for militære operationer i cyberspace. Lasse har stået for udviklingen af Forsvarets uddannelseskoncept på cyberområdet, bidraget til forligsudspil for udviklingen af området samt stået for udviklingen af den nationale militære doktrin for militære cyberspaceoperationer.

Doktrinen er det militære dokument, der er grundlaget for, at kunne udføre defensive såvel som offensive cyberspaceoperationer på slagmarken. Lasse er til daglig ansat som souschef på Forsvarsakademiets Institut for Militær Teknologi og har bl.a. en fortid som sektionschef for Forsvarets tekniske it-uddannelser, hvilket bl.a. dækker over uddannelsen af taktiske netværksoperatører og it-supporteruddannelser.

Lasses fokus i øjeblikket handler bl.a. om at understøtte skabelsen af et fælles militært sprog, der bygger bro mellem teknikere og generaler, så begge ender af organisationen forstår hinandens vilkår, muligheder, behov og effekter.


09:40
Taler kommer snart

10:05
Fast and Furious Attacks - Brug AI til kirurgisk respons
Hurtige cyberangreb som ransomware kan ramme alle når som helst, og de fleste sikkerhedsteams er ofte ikke i stand til at reagere hurtigt nok.

Få derfor et indblik i, hvordan du med Autonomous Response kan bruge Self-Learning AI's forståelse af 'selv' til at træffe målrettede handlinger, for at stoppe igangværende angreb uden at forstyrre din virksomhed.

  • Hvordan Autonomous Response kender præcis hvilken action, der skal tages på det rigtige tidspunkt, for at begrænse et igangværende angreb.
  • Hvordan AI fortager præcise foranstaltninger, for at neutralisere trusler på vegne af sikkerhedshold.
  • Brug af real-life trusler til at illustrere, hvordan Autonomous Response-teknologien fungerer.

10:30
Pause

10:50
Taler kommer snart

11:15
Dyk ned i maskinrummet for cybersikkerhed
Cyberrisiko er og bliver en forretningsrisiko. Desværre har cybersikkerhedsindustrien vist sig ineffektiv med hensyn til at reducere organisatorisk cyberrisiko.

For at løse dette cybersikkerheds-effektivitetsproblem har mange organisationer allerede indset, at de har brug for en løsning, der kombinerer teknologi med menneskelig ekspertise. Dermed kan de imødekomme både det daglige sikkerhedsbehov, og samtidig sikre, at deres overordnede sikkerhedsposition bliver stærkere over tid.

Denne erkendelse har ført til fremkomsten af sikkerhedsoperationer som sin egen disciplin, hvilket reducerer sandsynligheden for og impacten af et brud og dermed stopper cyberrisikoen.

11:40
Diskussion ved bordene

11:55
Frokost

12:45
Cyberlandsholdet - Danmarks vigtigste landshold?
Cyberlandsholdet har lige vundet guld ved EM, men hvad betyder det egentlig, og hvordan kan det bruges?

Denne speak giver et indblik i hvordan der arbejdes med talentudvikling i det danske cybersikkerheds miljø og hvordan det kan bruges og understøttes i det danske samfund.
Oliver Lind Nordestgaard
Keynote:
Oliver Lind Nordestgaard
Holdkaptajn
Cyberlandsholdet 2022

Oliver er holdkaptajn for Cyberlandsholdet 2022 og skriver sit speciale i software engineering på SDU. Han er desuden sikkerhedskonsulent på deltid ved siden af studiet, hvor han primært arbejder med at teste IT-Infrastruktur og applikationer, såsom Active-Directory miljøer og web-applikationer, for forskellige virksomheder.


13:15
Vælg de indlæg, som du ønsker at deltage på:
Intelligent identitets- og adgangskontrol
13:15 - 13:40 (25 min)
Taler kommer snart

Læs mere

Vælg dette indlæg

Beredskab og Disaster Recovery
13:15 - 13:40 (25 min)
Taler kommer snart

Læs mere

Vælg dette indlæg


13:45
Vælg de indlæg, som du ønsker at deltage på:
Awareness og sikkerhedskultur
13:45 - 14:10 (25 min)
Taler kommer snart

Læs mere

Vælg dette indlæg

Beredskab og Disaster Recovery
13:45 - 14:10 (25 min)
Taler kommer snart

Læs mere

Vælg dette indlæg


14:15
Pause

14:35
Bliv cyber modstandsdygtig gennem AI og ML – sådan forhindrer du cyberangreb, før de rammer
De gennemsnitlige omkostninger ved et databrud i 2021 var højere end nogensinde med mere end 4 millioner USD i gennemsnit pr. hændelse. Dette repræsenterer ifølge en nylig undersøgelse foretaget af Ponemon Institute og IBM en samlet omkostning på omkring 6 billioner USD i skader på cyberkriminalitet.

Mest berørt er sundhedssektoren efterfulgt af finans-, lægemiddel-, energi-, teknologi- og industrisektorerne. Jo længere truslen forbliver uopdaget, jo højere er skaden – den gennemsnitlige tid til at opdage er mere end 200 dage (7 måneder).

Bliv klogere på, hvordan du opretter og administrerer en effektivt implementeret cyberforsvarsstrategi, der forhindrer cyberskader, baseret på kunstig intelligens (AI) og Machine Learning.

15:05
Keynote kommer snart

15:35
Opsummering

15:40
Tak for i dag
Det får du ud af det
  • Overblik over et ofte diffust og uoverskueligt trusselsbillede.
  • Inspiration til, hvordan du prioriterer dine ressourcer for at bevare et
  • Indblik i, hvordan du mest effektivt forebygger og opdager et angreb, før det er for sent.
  • Indsigt i cybersangrebets anatomi, når du får en demonstration af, hvordan et angreb forløber i praksis.