Enterprise Architecture Day 2022: Strategi styring og sikkerhed

Dato:
25/10 2022
Sted:
Kongens Lyngby
Pris:
0 kr

For mange virksomheder er det moderne it-landskabet en skønsom blanding af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware. Og så en stor dosis cloud-løsninger, som ofte binder løsningerne sammen.

Det er derfor, at mange it-afdelinger de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger.

Det giver god mening. For den nye normal kræver både et solidt strategisk overblik, et blik for fremtidens forretningsmæssige udfordringer og muligheder - og en dyb indsigt i de enkelte systemers mulighed for integration.

Men hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

Det kan du høre mere om og blive inspireret af, når Computerworld for første gang nogensinde afholder konferencen "Enterprise Architecture Day 2022"

Se program

Program:


08:30
Registrering, kaffe og croissanter

08:55
Velkomst
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
Chefredaktør
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.


09:00
Er enterprise arkitektur døende?
Hvad sker der med enterprise arkitektur, når alle hjørner af forretningen digitaliserer, og ny teknologi og geopolitik ændrer betingelserne dagligt. Er enterprise arkitektur en døende dinosaurus i en verden af empowered og agile organisationer?
Mads Madsbjerg
Keynote:
Mads Madsbjerg
Director of Enterprise Architecture
Novo Nordisk

Mads har i 20 år arbejdet med strategiske forretningsdigitaliserings- og transformationsprogrammer i Mærsk, IBM, Carlsberg, FLSmidth og Novo Nordisk. Stærk brancheerfaring inden for services, logistik, hurtige forbrugsvarer, fremstilling, reservedele, farma og teknik.


09:25
Skab rammer om din arkitektur
I den moderne verden er det cloud'en, man udvikler sine systemer i. Cloud-platformene er alle fyldt med spændende, højteknologiske værktøjer, som kan bruges til hvad som helst. Men hvordan sikrer du, at udviklerne holder sig til arkitekturen, som er defineret - uden at du skal sidde og kigge dem over skulderen hele tiden?

Ved at opsætte nogle gode rammer, opnår du en bedre teknisk løsning, som er nemmere at vedligeholde – og som rent faktisk overholder den arkitektur, du har etableret.

I indlægget deler Esben Bugge ud af erfaringer fra tidligere projekter, og kommer med en række konkrete bud på, hvordan du sikrer de bedste rammer for din it-arkitektur.
Esben Bugge
Oplægsholder:
Esben Bugge
Principal Architect
Immeo P/S

Esben har været konsulent hele sit arbejdsliv og har været arkitekt i Immeo siden 2015 – han er altså vant til at bevæge sig i spændet mellem forretning og it. Hans primære kompetencer ligger indenfor Azure-platformen samt CMS’er som Sitecore og Optimizely. Esben er uddannet datalog fra Københavns Universitet i 2011.


09:50
Hvordan genererer man et blueprint til understøttelse af virksomhedens digitale transformation?
Bliv klogere på, hvordan man etablerer en praksis for connected enterprise architecture, der leverer et blueprint til understøttelse af virksomhedens digitale transformation, og som samtidig anerkendes som:
  • "Single source of truth" i arkitekturens ecosystem
  • En valid og saglig partner for IT beslutningstagere
  • En stærk støtte for forretnings- og IT teams til styring af den digitale transformation
Anders Mortensen
Oplægsholder:
Anders Mortensen
CEO
Bizcon

Ejer og stifter af Bizcon.
Anders har med sin virksomhed gennem mere end 20 år leveret it-løsninger og konsulentydelser inden for Business Process Management, Enterprise Architecture og Governance Risk & Compliance med verdensledende brands som MEGA, DILIGENT og MINIT.


10:15
Pause

10:35
Sæt fart på din digitalisering – hvordan finder du den rette balance i multi- og hybrid cloud?
Bliv inspireret når vi gennem to store organisationers digitale transformation – én offentlig virksomhed og én privat fintech kunde - viser, hvordan de gennem multi-cloud og public cloud-løsninger har opnået større fleksibilitet og øget skalérbarhed.

Vi giver dig også konkrete eksempler på, hvordan vi kan hjælpe din organisation videre på cloudrejsen – uanset hvor I befinder jer i dag.
Henrik Wehlast Antonsen
Oplægsholder:
Henrik Wehlast Antonsen
Head of Public Cloud Consulting
Sentia Denmark

Som Head of Public Cloud Consulting fokuserer Henrik på at accelerere kunders digitale transformation mod skyen, samt rådgive i hvordan de opnår den fulde kontrol over deres cloud-landskab.


11:00
Er dine data placeret det rigtige sted?
Med digitalisering stiger behovene for sikker drift af it-infrastrukturen, minimal time to market og ikke mindst lave svartider. Derfor bliver den fysiske placering af data endnu vigtigere i fremtiden.

I dette indlæg vil du få indblik i:
  • Hvorfor din virksomhed skal tænke et par spadestik dybere, når der skal vælges platform til digitalisering og fremtidig it arkitektur.
  • Hvorfor den fysiske beliggenhed og placering spiller en rolle for adgang til ressourcerne.
  • Hvordan din virksomhed nemt kan skalere sin forretning globalt med adgang til ca. 300 førende netværksforbundne datacentre – uanset hvilken slags IT i anvender eller ønsker adgang til.
Brian Bade
Oplægsholder:
Brian Bade
Sales Director
Interxion

Brian Bade har mere end 20 års erfaring inden for IT-branchen og har siden 2011 rådgivet og hjulpet Interxions enterprise kunder med deres datacenterstrategi og løsninger.


11:25
Transparens på rejsen
Hvordan skaber vi den fornødne transparens på den digitale rejse? Hvilke redskaber benytter Enterprise Arkitekter i dag? I dette oplæg viser, Morten Vinther, hvordan du kan visualisere den eksisterende kompleksitet, og hvordan det kan anskueliggøre, hvad den rette løsning skal kunne for at opfylde din organisations behov.
Morten Vinther
Keynote:
Morten Vinther
Enterprise Achitect
Danske Fragtmænd

Enterprise Arkitekt med hjerte for digital modernisering. Har arbejdet med kvalitetssikring og softwareudvikling i mange år.


11:50
Debat ved bordene - kan diskuteres videre under frokosten

11:55
Frokost

12:45
Ardoq
Indlægget afholdes på Engelsk
Jason Baragry
Oplægsholder:
Jason Baragry
Chief Enterprise Architect
Ardoq

13:10
Case fra Ardoq
Indlægget afholdes på Engelsk
Francesco L'Erario
Oplægsholder:
Francesco L'Erario
Senior Enterprise Architect
Saxo Bank

13:35
QualiWare

14:00
Pause

14:20
Fellowmind

14:45
Enterprisearkitekten – mere vigtig end nogensinde
Jobbet som enterprisearkitekt er ikke uden udfordringer, og det er ikke alle som lykkes i rollen.

Dette oplæg trækker på 30 års egne erfaringer og kommer med bud på, hvilke udfordringer der typisk opleves, og hvad man kan stille op for at undgå at knække nakken.
John Gøtze
Keynote:
John Gøtze
Grundlægger og direktør
EA Fellows

John Gøtze er grundlægger af og direktør for EA Fellows, som rådgiver og uddanner enterprisearkitekter. John har arbejdet med EA siden 1990erne og har arbejdet både i offentlig og privat sektor, i flere lande. Har har udgivet fem bøger og mange videnskabelige artikler.


15:10
Enterprise arkitektur, en tillidsrejse
I sin rene form er succesfuld enterprise arkitektur lig med tilfredse stakeholders som følge af tillidsvækkende teknologisk rådgivning.

Steen Kronborg fører jer igennem enterprise arkitektur funktionens udvikling i Salling Group, og deres syn på god enterprise arkitektur nu og i fremtiden.
Steen Kronborg
Keynote:
Steen Kronborg
Chief Enterprise Architect
Salling Group

Steen har opbygget enterprise arkitektur funktionen i Salling Group og drevet funktionen igennem seneste årtis transformationer fra ERP program, stabiliseringsagenda til den agile hverdag. Gennemgående er en pragmatisk tilgang til enterprise arkitektur, da det skal have et formål.


15:40
Tak for idag
Lars Jacobsen
Moderator:
Lars Jacobsen
Chefredaktør
Computerworld

Chefredaktør for Computerworld siden 2013. Har i over 20 år beskæftiget sig med samspillet mellem teknologi, forretning og samfund som taler, moderator, journalist og podcastvært. Medlem af juryen for Årets CIO og er initiativtager og jurymedlem til den nystiftede pris som Årets CISO.

Det får du ud af det
  • Hør om de tre vigtigste trends inden for it-arkitektur
  • Få et bud på de vigtigste strategiske målsætninger for god it-arkitektur
  • Sådan får du forretningen med ombord, sikrer overblikket og fremdriften